OM OSS

Om oss


Jag heter Veronica och bor i Malmö med min familj och är innehavare av kennelnamnet "Miss Butterfly´s". 


Jag har alltid haft ett stort intresse för djur. Under min uppväxt har det alltid funnits något spännande att lära mer och utforska om. Erimitkräftor, akvariefiskar, sköldpaddor, katter, afrikanska jättesnäckor, gnagare, reptiler osv. Dessa har under åren varit "inslag" i min vardag, men hundar har det i stort sett alltid funnits runt benen på mig. 


För att hoppa lite längre fram på tidslinjen, där grunden till Miss Butterfly´s faktiskt startade, var 1987. Egentligen av en ren slump (vilket jag nu förstår var ödet ;) ), blev vi fodervärdar åt en papillonhane som kallades Vippe. Vi köpte snart in ett par tikar och kuskade sedan runt på utställningar och var snabbt fast. Trots att hundarna exteriört kanske inte var några stjärnor, så gav vi inte upp. 1989 gav Siv Roos  (Pierosas kennel) oss möjlighet att köpa en "färdig tik", så att vi kunde komma igång med vår uppfödning. Siv var ett utav de stora namnen på den tiden, med lång och stor erfarenhet inom uppfödning av papillon. 


Flera förslag på kennelnamn skickades in till SKK och registrerat i min mors namn blev: Lamonia´s kennel. Själv tycker jag att det var det mest passande eftersom mitt flicknamn var Landström och tilltalsnamn Veronica ;). 

Vi inledde ett nära samarbete med Britt-Marie Hansson (Silenzio´s kennel), som har kommit att vara min mentor under åren. Britt-Marie är fortfarande verksam och även hon, en av de stora namnen inom papillon. Hon utvecklade mitt redan starka intresse för avel och genetik och delade med sig av sin erfarenhet. Samtal kring ressesiva och dominanta gener och varför det inte alltid blir som man tänkt...


Silenzio´s Colorado Kid som lämnade många fantastiska avkommor under sin tid, blev också pappa till vår första kull. Detta skulle sedan ge oss en mycket fin grund att stå på i vårt avelsarbete. 


Åren går och vi skördade stora framgångar i utställningsringarna. Jag matchade hundarna både på hemmaplan och utomlands. Trots min unga ålder åkte jag ensam ner i Europa och fick med mig fina titlar tillbaka. Vilken tid! 


1998 träffar jag min man och flyttar till Skåne. Jag fortsätter med hunderiet och registrerar mitt eget kennelnamn "Miss Butterfly´s". Stolt som en tupp (tupp och hönor har vi också haft ;). Uppfödning i hemmiljö i liten skala det var min tanke. Min tanke var också att alltid födaupp små "fjärilar" utifrån mitt kennelnamn. Men så blev  det alltså inte. Sju små fjärilskullar hann det bli. 2002 bildar vi familj och vår dotter Ida, får följa med på sin första utställning, endast någon månade gammal. Vi åker land och rike runt och hon bokstavligen talat växer upp i och utanför utställningsringarna. Inte konstigt att hon, liksom jag är så engagerad i hunderiet. Äpplet faller visst inte långt ifrån trädet. Familjen växer och uppfödningen läggs på is.


Många år senare fanns nu åter förutsättningarna  för "hunderiet". Jag som alltid skulle föda upp papilloner, ändrade riktning. Från det fjärilslätta till franska bulldogg!


En ny utmaning och ny era. I mars 2017 köpte vi vår allra underbaraste lilla sötnos från kennel French Attractions. Chilli (French Attraction´s Forever young) skulle hon komma att heta. En liten krydda som skulle kunna chilla med oss och få bli vår underbra familjemedlem och starten på vår "nya" uppfödning. Kriterierna var redan satta. 


- Föräldrar med goda andningsvägar,

- hjärta och patella UA,

- mor och mormor naturliga valpningar

- lite längre i ryggen 

- trevligt temperament.   


Vi lägger många timmar på att hitta den "rätta " hanen. Vi är kräsna. Hälsostatusen tummar vi inte på och det exteriöra får kommer i andra hand...


Med ett gediget letande finner vi ändå hanen med stort H! Nightstalkers Alchemist. 


Ja, nu är vi igång!


Välkommen att följa oss här på hemsidan, facebook och instagram.


Mvh Veronica Strömbäck